dghdfhdf
jurrie
Djamson
Doress
Niceteam

Veilig daten

 

Datingsites

Succesvol daten via internet is heel goed mogelijk. Toch is het ook belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Veilig daten is dan ook aan te raden, want voorkomen dat je wordt belazerd is beter dan genezen. Je weet nooit zeker met wie je aan het chatten bent en of deze persoon wel eerlijk is. Doorgaans gaat het daten via internet heel goed en zijn er geen problemen. Toch moet je er altijd rekening mee houden dat het ook mis kan gaan.

Pas op met persoonlijke informatie

Pas op met de dingen die je vertelt. Geef geen achternaam, adres of andere persoonlijke informatie. Woon je in een dorp? Noem dan de omgeving waar je woont. Noem tevens geen bedrijfsnaam waar je werkt en geef niet direct je Facebook. Hier kan men namelijk veel meer informatie vandaan halen dan je denkt. Wanneer je elkaar gaat ontmoeten, kun je wel een mobiel nummer geven. Mocht de persoon toch vervelend worden, dan bestaat er altijd de mogelijkheid zijn of haar nummer te blokkeren.

Eerste afspraak

De eerste afspraak die je maakt moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Zorg daarom dat je nooit bij iemand thuis afspreekt, ook niet in je eigen huis. Kies ook een plek uit waar je kunt afspreken, waar veel mensen komen. Denk aan een restaurant of een treinstation. Ga niet voor een locatie waar vrijwel niemand komt. Vraag ook altijd het telefoonnummer van de ander. Krijg je dit niet, dan is de kans aanwezig dat er iets niet klopt.

Laat je omgeving weten van je date

Als je gaat daten met iemand van het internet, zorg dan dat er altijd iemand is die op de hoogte is van je plannen. Het is echt niet nodig dit aan de grote klok te hangen als je dit liever niet wilt. Toch is het raadzaam dat er wel iemand op de hoogte is van je plannen.

Zorg voor een back-up plan

Wat als je date niet komt opdagen of als het tegenvalt? Zorg voor een plan. Kun je ergens terecht? Woont er iemand in de buurt van de plek die jullie afgesproken hebben? Regel dan iets met die persoon, voor het geval het niet gaat zoals gepland. Dit voorkomt teleurstellingen en zorgt ervoor dat je toch nog een leuke avond hebt.

Luister naar je gevoel

Luister altijd naar je gevoel. Dit klopt vaker dan je zelf in de gaten hebt. Voelt het niet goed? Probeer dan te achterhalen waarom niet. Luister goed naar je gevoel en bij echte twijfel: niet doen.

Wees niet te achterdochtig

De kans dat het mis gaat is helemaal niet zo groot. Wees dus niet te achterdochtig. Het is prima om alert te zijn, maar het belangrijkste is dat je geniet van je date.

Meer online dating

Ga naar de special over online dating om meer te weten te komen over het online dating. Lees talloze interessante tips en ga succesvol daten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Mens en samenleving.info.nu