jurrie
Jees
Poeka
Djamson
Niceteam

Veelgestelde vragen over het gebruik van Feelfreedating

Wat is er nieuw? Klik hier!

Binnenkort zullen wij onze FAQ pagina updaten. Eventjes geduld aub!

 

Voor wie is Feelfreedating?

Feelfreedating is voor iedereen vanaf 18 jaar die op zoek is naar een date, relatie en/of leuke vriendschap. Feelfreedating is (na het draaien van de bèta versie) weer online sinds 30 maart 2017.

 

Is Feelfreedating echt gratis?

Ja. Feelfreedating is 100% gratis. 

 

Mijn browser toont een ander adres, klopt dit?

Ja. Dit klopt. Feelfreedating.nl is onderdeel van Femm4fun. Een bedrijf dat zich bezighoudt met entertainment websites. Hier valt Feelfreedating ook onder. De app toont dezelfde naam. Waarom Femm4fun? Femm4fun is een bedrijf opgezet door een aantal enthousiaste dames (Femmes) die gepassioneerd zijn over het aanbieden van websites waar mensen plezier aan beleven. (4fun)

 

Wat doen jullie aan fake profielen?

Iedere 48 uur worden onze profielen handmatig gecontroleerd op echtheid. Als er een vermoeden bestaan dat de gebruiker fake foto's (scammers) en of informatie gebruikt dan wordt het profiel (tijdelijk) geblokkeerd. Het is dan aan de gebruiker om te bewijzen dat het profiel authentiek is. Bij herhaaldelijk overtreden van onze voorwaarden wordt het IP adres van desbetreffende gebruiker geblokkeerd. 

 

Ik denk dat ik een fake profiel heb gevonden. Wat nu?

In dit geval kun je een report indienen onder 'Report gebruiker' in het menu. Hiermee start je (direct) een onderzoek naar de gebruiker.

 

Waar kan ik mij inschrijven?

Om gebruik te kunnen maken van Feelfreedating dien je je eerst in te schrijven. Je doet dit GRATIS en gemakkelijk via onze homepage. Klik rechtsboven onder het inlogscherm op de knop 'Registreer'. Vul de gevraagde gegevens in en bevestig dit door onderin op de knop 'Registreer' te klikken. Na het inschrijven wordt er een e-mail naar je toegezonden met daarin jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Geen mail ontvangen? Controleer in dat geval altijd even de map spam en/of ongewenst.

 

Ik ontvang geen inloggegevens, hoe kan dit?

Controleer in dat geval altijd even de map spam en/of ongewenst.

 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Wachtwoord vergeten? Geen paniek. Klik op onze homepagina onder het inlogscherm. vul jouw e-mailadres in en je ontvangt een email met instructies waar je jouw wachtwoord kunt resetten.

 

Moet ik mijn woonplaats opgeven?

Nee. Je bent niet verplicht om jouw woonplaats op te geven. Je kunt in dit geval kiezen voor 'Nederland, Nederland' of 'België, België'. Dit kun je eventueel later veranderen in je profiel.

 

Hoe stel ik een profielfoto in?

Rechtsboven in het menu zie je jouw profielfoto. Door hier op te klikken krijg je drie keuzes; 'Profiel', 'Instellingen' en 'Log uit'. Klik op 'Profiel' en vervolgens op 'Albums' rechtsboven in je menu. Hier kun je jouw (profiel)foto's uploaden. Er zit geen limiet aan het aantal bestanden die jij wilt uploaden. Je kunt kiezen om je foto's openbaar te plaatsen of op privé. In dat geval moeten gebruikers eerst toestemming aan jou vragen om je foto's te bezichtigen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen bepaalde foto's op privé te zetten.

 

Hoe kan ik mijn profiel aanpassen?

Je kunt de achtergrond van je profiel aanpassen. Dit doe je door rechtsboven op 'Profiel aanpassen' te klikken. In jouw profiel kun je ook een YouTube video plaatsen als achtergrond. Momenteel is dit nog zonder geluid. Er komen regelmatig nieuwe achtergronden bij. Om je profiel volledig te maken kun je wat informatie over jezelf prijsgeven en interesses toevoegen. Je kunt bestaande interesses toevoegen of nieuwe. Klik hiervoor op 'Voeg meer interesses toe'.

 

Hoe werkt foto rating?

Je kunt foto's van andere gebruikers beoordelen en een cijfer geven. Onder de foto kun je desgewenst ook een leuke reactie plaatsen. Om jouw beoordelingen te kunnen zien dien je vijf foto's te hebben beoordeeld. Deze functie is bedoeld om je waardering uit te spreken. Niet om lage cijfers te geven.

 

Waar kan ik een video uploaden?

Rechtsboven in het menu zie je jouw profielfoto. Door hier op te klikken krijg je drie keuzes; 'Profiel', 'Instellingen' en 'Log uit'. Klik op 'Profiel' en vervolgens op 'Albums' rechtsboven in je menu. Hier kun je jouw video's uploaden. Er zit geen limiet aan het aantal bestanden die jij wilt uploaden. Video's zijn altijd openbaar.

 

Hoe werkt videochatten?

Om te kunnen videochatten hebben jullie beide een webcam nodig of een telefoon met camera. De kwailiteit van het gesprek hangt af van jouw verbinding en de kwaliteit van je camera. Om een verzoek te sturen klik je op 'Video chat' bovenin het profiel. In de app klik je op het video incoon onder je gesprek. De gebruiker ontvangt een verzoek die hij of zij kan accepteren of afwijzen.

 

Ik zie een gebruiker lang online staan, klopt dit?

Een gebruiker die niet uitlogt blijft nog enkele tijd online staan. Op de app is dit permanent in verband met de push berichten.

 

Hoe werkt bellen?

Bellen via internet is mogelijk dankzij de techniek Voice over IP die ons in staat stelt het geluid van telefoongesprekken als gegevenspakketjes te versturen via onze website. 
Jouw stem wordt omgezet in gegevenspakketjes die verzonden worden via het internet naar de ontvanger. Bij de ontvanger aangekomen worden de gegevenspakketjes weer omgezet in analoge data, oftewel jouw en onze stem. Op deze manier kun je via Feelfreedating telefoongesprekken voeren. Zonder opgave van je telefoonnummer of verdere gegevens. Om met een gebruiker te kunnen bellen klik je op 'Bel' bovenin het profiel van de gebruiker. In onze app klik je op het bel icoon onder je bericht. De gebruiker ontvangt een verzoek die hij of zij kan accepteren of afwijzen.

 

Hoe verstuur ik een bericht?

Door op 'Chat' te klikken in het profiel van een gebruiker kun je een bericht versturen.

 

Hoe werkt de tijdlijn?

Op de tijdlijn zie je de activiteit van de gebruikers die vallen binnen jouw zoekopdracht. Alle berichten die je plaats op de tijdlijn zijn openbaar. Je kunt de berichten filteren op 'alle leden' of 'mijn vrienden'. Wil je niet dat iedereen berichten kan plaatsen op jouw tijdlijn? Ga naar 'Instellingen' en pas je instelling aan op 'Alleen vrienden kunnen berichten plaatsen op jouw tijdlijn'. En kies 'Aan' of 'Uit'. Op de algemene tijdlijn zie je de updates en berichten van de gebruikers die vallen binnen jouw zoekopdracht. Wil je meer zien? Pas dan het geslacht en/of leeftijd aan. Op de persoonlijke tijdlijn van een gebruiker, te vinden via zijn of haar profiel kun je lezen wat hij of zij eerder gepost heeft, of wat andere gebruikers op de tijdlijn van hem of haar hebben gepost. Dit is niet mogelijk wanneer een gebruiker de tijdlijn alleen zichtbaar heeft voor vrienden.

De tijdlijn is alleen zichtbaar en toegankelijk via onze website.
Leden die online zijn op onze app kunnen niets op de tijdlijn posten of lezen.
Activiteiten van leden die via onze app nieuwe foto's/video's uploaden zijn niet zichtbaar op de tijdlijn.
In de toekomst zullen wij dit waarschijnlijk gaan veranderen.
 
Wil je de tijdlijn helemaal 'uitzetten'? Dan kun je dit aanpassen bij je instellingen. Klik hiervoor op 'Tijdlijn activiteit' en kies 'Aan' of 'Uit'.
 
 
Hoe werkt 3D City?
 
3D City is een virtuele chat omgeving. Om te beginnen kies je een avatar naar keuze. Je kunt het uiterlijk geheel naar wens aanpassen. Voor het gezicht kun je je eigen foto gebruiken. De avatar vertoont een emotie wanneer je een emoticon gebruikt; :), :( etc.
Om te starten kies je een kamer. Je kunt bovenaan de kamer zien hoeveel bezoekers er op dat moment zijn. Als een gebruiker zich in 3D City bevindt kun je dit zien aan het '3D' icoon op zijn of haar profiel. Eenmaal in de kamer zie je jezelf niet, maar anderen zien jou wel. Je loopt via de pijlen op je toetsenbord. Met de muis kun je jezelf draaien of rondkijken in de kamer. In de app doe je dit met je vingers.
Om met een andere gebruiker te chatten loop je naar hem of haar toe en klik je op de avatar. Hierna verschijnt er een chatscherm. Je kunt met meerdere gebruikers tegelijk chatten. 3D City biedt verschillende ruimtes waar je eigen foto's en video's kunt uploaden. Loop hiervoor naar het schilderij of scherm naar keuze en klik erop. Hierna verschijnt een upload menu. 3D City biedt bewegende opjecten en in een ruimte met een trap kun je omhoog. Om van kamer te wisselen klik je op het menu rechtsonder. In de app is dit linksboven. Je kunt ook van ruimte wisselen door naar een deur te lopen. Om fullscreen te chatten klik je op het icoon in het midden van je menu.
 

 

Hoe werken winks?

Via het profiel van de gebruiker kun je een wink versturen. Hiermee geef je aan dat je interesse hebt. Handig wanneer je nog niet goed weet hoe je moet beginnen in een bericht.

 

Hoe werken de cadeaus?

Je kunt via het profiel van de gebruiker een cadeau versturen. Klik hiervoor op 'Krijg aandacht door een cadeau te versturen'. Kies je cadeau naar keuze, voeg eventueel een bericht toe en klik op 'Ga verder'. Je kunt het cadeau eventueel privé versturen.

 

Wat als iemand zich opdringt?

Feelfreedating biedt hiervoor twee mogelijkheden. Je kunt de gebruiker blokkeren via zijn of haar profiel. Klik hiervoor op 'Blokkeer' in het menu. Hij of zij kan dan geen contact meer met jou opnemen. Vertoont de gebruiker ongewenst gedrag dat kun je hiervoor een report indienen onder 'Report gebruiker' in het menu. Hiermee start je een onderzoek naar de gebruiker.

 

Mijn account is geblokkeerd of verwijderd en ik ben het hier niet mee eens, wat kan ik doen?

Als jouw profiel geblokkeerd of verwijderd is dan hebben wij geconcludeerd dat je je niet aan onze voorwaarden hebt gehouden. Als je het hier niet mee eens bent kun je contact met ons opnemen. Wij zullen jou dan vertellen waarom wij tot deze actie zijn overgegaan. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Gebruik het contactformulier op onze website. Deze is te vinden op de homepagina. Doorgaans beantwoorden we jouw bericht binnen 24-48 uur.

 

Waar vind ik de Feelfreedating app?

Je vindt de Feelfreedating app in Google Play Store onder 'Feelfreedating'. Op dit moment bieden wij de app alleen nog aan voor android toestellen. Hier komt binnenkort de app voor iOs bij. Tot die tijd word je automatisch doorgestuurd naar onze 'Mobiele website'. Bellen en video-chatten is alleen mogelijk via onze desktopversie of app.

 

Hoe verwijder ik mijn profiel?

Rechtsboven in het menu zie je jouw profielfoto. Door hier op te klikken krijg je drie keuzes; 'Profiel', 'Instellingen' en 'Log uit'. Klik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Profiel verwijderen'.

 

Mijn vraag staat hier niet bij. Wat kan ik doen?

Staat hier niet het antwoord dat je zoekt? Neem dan contact op met onze klantenservice. Gebruik hiervoor het contactformulier op onze website. Deze is te vinden op de homepagina. Doorgaans beantwoorden we jouw bericht binnen 24-48 uur.